Szappan tudástár Tudatos életmód

Tudatos szappan választás extra hozadékokkal

Egy nagymama emléke, egy anya illata, egy Reeed szappan üzenete

Milyen megfontolások állnak vásárlóink szappan választásai mögött? Tudatosság és felelősségvállalás. És még valami más is: érzések és emlékek!

Móni, aki visszatérő vásárlónk, így írt erről:

“Ma reggel megcsapott nagymamám illata. Nem értettem, hogyan, hiszen nem használt soha semmilyen illatanyagot, a szappanját is saját maga készítette, gigantikus tömbökbe vágva. Akkoriban azt a házi készítésű szappant az idősödéssel és a szegénységgel kapcsoltam össze, nem kértem belőle. Anyukám próbálta elmagyarázni, hogy ez ugyanaz, mint a bolti, ugyanazt “tudja”. “Köszi, nem.” Majd bevillant! Hiszen én is házi, kézi készítésű szappannal mosdok. Csak ezzel a natúrral még nem, de most megcsapott az illata, és azonnal vályogházban találtam magam a földön, egy lavórnyi vízben, boldogan.”

Mónit szappan választása a Proust-jelenség megtapasztalásához segítette hozzá

Mi ez? Az élmény, amit Marcel Proust szereplője élt át az Eltűnt idő nyomában című regényben: egy teába mártott Madeleine sütemény íze szétolvadt a szájában és egyszerre megrohanták gyermekkori emlékei.

madeleine süti emlékeket idéz, ahogy a szappan választás is
kép forrása

Pszichoforyou cikkében megtaláltuk a választ, hogy mi miatt képesek egyes illatok (és ízek) szinte időgépként működni? Az ok: aszagingerek feldolgozása eltér a többi ingerétől. Az orr szaglóreceptoraiból érkező információ más úton, és gyorsabban jut el az agy megfelelő területeire, mint a többi érzékszervi inger. A cikkből az is kiderül, hogy nem véletlenül kisgyerekkori élményt hozott elő a reggeli szappanozás: 

“az illatok által felidézett emlékek korábbra datálhatók (főleg 10 éves kor előttre), mint a képek vagy szavak nyomán felidézett (többségükben 11-20 éves kor közötti) emlékek, valamint intenzívebbek, sokkal inkább képesek „visszarepíteni” bennünket az időben. “

Ha tehát jó gyerekkori emlékeket akarunk hagyni utódainkban, figyelnünk kell az illatokra, amelyekkel találkoznak!

Miért válassz kismamaként enyhe illatú szappant?

Egyszerűen azért, mert ez a természetes. És mert valószínűleg ez is esik jól. Mindkettőtöknek. 

Anyaként az addig szeretett parfümre rá se tudsz már gondolni? Általános tapasztalat, hogy várandósan és a picibabás időszakban az anyák idegenkednek az erős, agresszív illatoktól. Fontossá válik, hogy természetes illatokat érezzenek magunk körül, és hogy megszülető csecsemőjük is ezekkel találkozzon. Ez a jelenség nagyon sokat segít abban, hogy anya és baba könnyebben egymásra hangolódjon. 

Mi anyák, imádjuk a puha “babaszagot”, nekik pedig az a megnyugvás, ha a mi bőrünk illatát érzik. 

szappan választás - a természetes kapcsolódásért

Sokan később sem térünk vissza korábbi kedvenceinkhez, mert megtapasztaltuk, hogy idegrendszerünknek túlságosan sok az erős illat-inger. Még fejfájást is okozhatnak a túlparfümözött kozmetikumok! Gyerekeink is szenvednek tőlük: ingerlékennyé válhatnak. 

Mit tegyünk hát, hogy elkerüljük ezt? 

Válasszunk természetes, natúr kozmetikumokat!

A Reeed szappanok nem feltűnőek. Használatuk nem fedi el a bőr természetes illatát. Tápláló olajokból, kecsketejből, gyógynövényekből, természetes illóolajok hozzáadásával készülnek. Csupán természet adta alapanyagokat használunk hozzájuk, mert tudjuk, hogy ezzel adjuk a legtöbbet bőrünknek. 

Vásárlóink pont emiatt keresnek minket. 

A szappan választás a tudatos vásárlók számára nem dizájn vagy divat kérdése. 

Nem vágynak nagyon illatosra, nagyon színesre, mert ők tisztában vannak azzal, hogy ezeket a hatásokat természetes összetevőkkel nehéz elérni. Tiszta, természetes összetevőket keresnek nálunk. Mindennapi használatra viszik a termékeinket. 

Szappan választás és az érzékszerveink

A gyártás során persze törekszünk a vonzó színek-formák és a finom-enyhe illatok kialakítására, de nem ez az elsődleges célunk. 

Mivel szemünk szereti a szépet, gondot fordítunk szappanaink külső megjelenésére. Emiatt használunk néhány fűszert, agyagot, növényeket, melyekkel mintázunk is a szappanba. Mégis sokkal fontosabb számunkra a belső érték, a tartalom! 

Ami igazán lényeges számunkra, az a  bőrünk védelme. Ennek érdekében termékeinket gondosan kiválasztott alapanyagok felhasználásával, gondosan kialakított receptúra alapján és saját kezűleg készítjük. 

Mi elsősorban a bőr kedvét keressük, de kellemes mellékhatásként azért a szemnek és az orrnak is örömet okozunk.

szappan választás? Reeed!

Arról, hogy szerintünk mik a jó szappan ismérvei, itt írtunk már bővebben.

A jó szappan választás nemcsak bőrünknek fontos, de idegrendszerünkre is jó hatással van. 

És mást extrákat is kaphatunk tőle:

Kényeztető élményeket, finom, meleg érzéseket. És esetleg még szép emlékeket is. 

Kell ennél több?

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.